Scribere scribendo, dicendo dicere disces...


Blog de l'escriptor ENRIC SANÇ (pseudònim literari d'Enric Sanz Hernández). Poeta i professor de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana. Llicenciat en Economia per la Universitat de València, l'École de Commerce du Solvay i l'Université Libre de Bruxelles. Diplomat especialitzat en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves per l'ADEIT, Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València. (Més info a la biografia).

dilluns, 25 de març del 2013

Xarxa de colors


(Imatge: Past in Flames. Autor  Luis González)


A Jaume Pérez Montaner,
en reconeixement i agraïment


XARXA DE COLORS*

                    L’àliga creu que els seus ulls grocs suren
                    les flames. I que només hi ha una, dir
                    els silencis, i una manera de
                    ser au rapaç.

                                              (Ai, m’ha llevat un núvol.)

                    Una pregunta, un lament, una àvida
                    volada... Al cap i a la fi, un gronxador.

                    El pas del temps, el buit de la paraula.
                    Una xarxa de colors que trencà
                     l’ombra de la fosca desesperança.

ENRIC SANÇ
25 de març de 2013


* Poema inclòs en la plaquette: "POEMES PER A JAUME PÉREZ MONTANER. Qui no ha sentit la fredor de la desfeta no podrà dir-se humà.". Editada per Ca Revolta per primera vegada el 22 de maig de l'any 2013 amb un tiratge de 100 exemplars. Hi recull texts escrits per a l'homenatge a Jaume Pérez Montaner pel seu 75 aniversari, dins del cicle "Poesia per la revolta".

1 comentari:

  1. Jaume Pérez Montaner (L'Alfàs del Pi, 1938) és poeta i assagista. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de València i ha estat professor a diverses universitats dels EUA. Actualment, exerceix de professor de Literatura a la Universitat de València. D'entre els seus llibres de poesia destaquen els reculls Màscares (1992), Fronteres (1994) i L'oblit (1996). Com a assagista és un dels màxims especialistes en l'obra de Vicent Andrés Estellés, sobre el qual ha publicat antologies, estudis i edicions crítiques. També s'han de ressenyar els seus estudis sobre Ausiàs March, Joan Brossa i Joan Fuster. Ha traduït autors com Wallace Stevens, Anne Sexton, William Sttaford, Barbara Kingsolver, e. e. cummings, Edgar Allan Poe o Edoardo Sanguinetti. Així mateix, ha col·laborat amb articles i estudis en nombroses publicacions tant catalanes com estrangeres: Lletres de canvi, Cairell, Daina (de la qual va ser director, així com de les revistes Occitan/Catalan Studies i Encontres), El Temps, Catalan Review, Revista de Occidente, Cuadernos Americanos o The Paris Review, entre d'altres.

    Des del 1999 fins a la primavera del 2007 ha sigut president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i des del 2013 n'és soci d'honor.

    (Font: www.escriptors.cat)

    ResponElimina

Elogi del no-res